Logga in

Logga in
I SAMARBETE MED:
NSD  kuriren

Ulrika sätter ord på musiken

De hade inte setts på 20 år. Men när Ulrika Vallgårda och Magnus Hjerpe återknöt kontakten uppstod ljuv musik.

LÄS FLER NÖJESNYHETER PÅ DUONOJE.SE

Ulrika Vallgårda arbetar till vardags som journalist, men tidigare i år bestämde hon sig för att prova på en helt ny form av skrivande; textförfattande.

– Jag har tidigare skrivit två reportageböcker och tre diktböcker, men det var några år sen, sen har jag tagit lite paus från det. Men sen var det en gammal kompis från min ungdomstid i Vallentuna, Magnus Hjerpe, som genom sin mamma fått tag på en av mina diktböcker. Vi hade inte sett på säkert 20 år, men det visade sig att han hade några låtar liggande som han inte skrivit några texter till.

Det ena ledde till det andra, och Magnus Hjerpe, som i dag är bosatt i Kanada, bad Ulrika Vallgårda prova på att skriva en text till en av hans låtar, något hon nappade på.

– Han skickade låten till mig i mars, när han planerade att bosätta sig i Sverige en period. Sen gick det ett tag, jag hade inte riktigt tid att skriva, men sen blev jag sjukskriven i tre veckor efter en axeloperation och då började jag lyssna och försöka få till något. Men jag kände direkt att det var jättesvårt (skratt). Det är lätt att det bara blir en massa klyschor och töntigt.

Men efter lite stötande och blötande lossnade det för Ulrika Vallgårda, och det färdiga resultatet blev ”Bara Bilderna Kvar”, en låt om kärlek i Facebooks och Instagrams tidsålder. Efter ytterligare några låttexter bestämde sig duon för att hitta en sångerska och få låtarna inspelade.

– Vi spelade in fyra låtar med Magnus systerdotter, Sofia Hjerpe. Hon är 17 år och har en väldigt ung röst, så vi valde de låtar jag tyckte passade henne textmässigt. Jag har skrivit mycket ur en ung människas perspektiv.

I dag är Magnus Hjerpe tillbaka i Kanada, men duon planerar att spela in fler låtar, av det lite mognare slaget den här gången, berättar Ulrika Vallgårda.

– Jag har skrivit tio, tolv låttexter. Jag har haft kontakt med en tjej här i Luleå som heter Nadia Sahlin, och vi ska gå vidare med några låtar som passar en något mognare röst. Så nästa mål är att göra en inspelning med henne. Sen vet vi inte var det här tar vägen, vi får se hur det blir. Vi bara kör.

MISSA INGET, GILLA DUO NÖJE PÅ FACEBOOK!

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.