Logga in

Logga in
I SAMARBETE MED:
NSD  kuriren
6127531
The Magnettes släpper singeln "Sad Girls Club" och ger en känga till Donald Trump. Bild: Pressbild

The Magnettes släpper singel - och känga åt Trump

Pajalabandet hymlar inte med vad de tycker om USA:s blivande president.

LÄS FLER NÖJESNYHETER PÅ DUONOJE.SE

Den 20 januari släpper The Magnettes, Rebecka Digervall, Sanna Kalla och Thomas Bäcklund Thuneström, singeln ”Sad Girls Club”. En låt som hämtat både titel och inspiration från rörelsen Sad Girls Club, berättar Rebecka Digervall

– Sad girls club är en rörelse som finns i lite olika former som vi blivit en del av, så det är ingenting vi startat själva. Det är en idé om eller en plats för rätten att vara ledsen, arg eller bara annorlunda, för att världen behandlar en som skit ibland.

Musikalisk beskriver Rebecka Digervall låten som ett ”cheerleader anthem” som tolkar Sad Girls Club-rörelsen ur The Magnettes perspektiv. Och att singeln släpps just den 20 januari är ingen slump. På samma datum kommer bandet även lansera en kollektion under den talande hashtagen ”#fucktrump”.

– Ingen har nog missat att USA får ny president den 20 januari, och det här är en form av motreaktion mot det. Vi kommer släppa t-shirts och en hemsida med ord och tankar från folk ur rörelsen, inte bara vi.

”Sad Girls Club” är fjärde och sista singeln innan det är dags för The Magnettes fullängdsdebut ”Ugly Youth” som planeras att släppas i slutet av mars. Ett album som Rebecka Digervall i somras berättade för Duo Nöje skulle släppas redan hösten 2016. Men så blev det alltså inte.

– Nä (skratt). Det har till och med kommit till en ny låt sedan dess som vi kände måste vara med på plattan. Men nu är allt klart och mixat och vi måste börja släppa taget om skivan. Det är lite läskigt, men sjukt spännande.

I samband med albumsläppet ger sig The Magnettes ut på sverigeturné, och sedan väntar både Storbritannien och Nordamerika. Men dessförinnan blir det releasefest, i bästa fall tre gånger om, avslöjar Rebecka Digervall.

– Jag tror faktiskt det blir releasefester i både Luleå och Pajala, och kanske till och med en i Stockholm också. Det hade ju varit en dröm att få upp alla till Pajala men det kan nog bli lite svårt. Fast det är ju egentligen bara att ta 55:an raka vägen (skratt).

MISSA INGET, GILLA DUO NÖJE PÅ FACEBOOK!

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.